Mijn verhaal

Mijn professionele carrière startte ik niet als massagetherapeut, muziek was mijn eerste passie. Ik volgde de jazzopleiding aan het conservatorium te Gent en behaalde zo een master in de muziekpedagogie. Om mijn ervaring en passie door te geven aan jonge (en oudere) gitaristen en bassisten werkte ik enige tijd als muziekleerkracht. Ondertussen had ik het geluk het land te kunnen doorkruisen met verschillende groepen en op kleine en grotere podiums te mogen spelen. Toch gaf dit allemaal niet de voldoening waar ik op uit was en zo begon mijn zoektocht naar mezelf. 

Er volgde een periode van grote verandering: ik besloot mijn overgewicht aan te pakken door intens te sporten en ontdekte daarnaast onder andere yoga en dans. Al snel ondervond ik dat deze fysieke activiteiten me vreugde en ontspanning brachten. Meer nog dan muziek wat op dat punt een eerder mentale en intellectuele bezigheid geworden was. Deze intense omschakeling kwam echter niet zonder problemen. Ik raakte enkele malen geblesseerd waardoor ik me noodgedwongen moest bezighouden met een correct houding, stretching, postuur en de connectie tussen lichaam en geest.

Zo kwam ik op de wereld van de massage uit. Een wereld die meer inhoudt dan enkel de zachte massages van het sporadische wellnessbezoekje die ik tot dat punt ervaren had. Overtuigd van het welbehagen en genot dat een goede massage kan brengen besliste ik me daarin te verdiepen. Omdat ik graag dingen nauwgezet doe koos ik voor een opleiding massagetherapeut en al snel besefte ik dat dit een perfecte keuze voor me was. De kennis van het menselijk lichaam die ik door mijn blessures had opgedaan kwam namelijk goed van pas. Zo wist ik reeds uit persoonlijke ervaring hoe om te gaan met de typische probleemzones. Terwijl leerde ik genieten van het bijna meditatieve karakter dat masseren bij me opwekte. 

Na afronden van de opleiding was er een stevige basis opgebouwd. Deze besloot ik te verbreden door naar Thailand te trekken en me daar verder te onderrichten in de Thaise massagetraditie. Dat bleek een fantastische keuze: ik leerde beter omgaan met de mensen die ik masseerde alsook mijn eigen lichaam beter te verzorgen. Ook maakte ik connecties met massagetherapeuten van over de hele wereld om ervaring te delen en elkaar te helpen groeien.

 

Een goede massage is voor mij meer dan enkel ontspannen, het doel is blijvende verlichting opwekken. Om dat nog meer in de hand te werken zette ik mijn massagereis verder in de wereld van de Deep Tissue massage. Een heel ingrijpende en krachtige massagevorm die tegelijk fysieke als emotionele zaken kan losmaken. En hoewel ik zelf niet thuis ben in de sportwereld verdiepte ik me ook in de sportmassage, wat mijn appreciatie voor mensen die intens met hun lichaam bezig zijn enkel vergrootte. 

 

Voor mij blijft het een zoektocht naar het verbeteren van mijn kunnen om zo nog meer positieve impact te kunnen creëren bij anderen. Dat brengt me voldoening en plezier.

Mijn filosofie

We bevinden ons in een cultuur van hard werken en presteren, waarbij de druk steeds aanwezig is. Die constante druk om meer te moeten doen zorgt ervoor dat we steeds meer moeite hebben om echt diep te ontspannen. We nemen nog maar weinig tijd om te ervaren wat er in ons lichaam gebeurt en hoe dat effect heeft op onze gevoelens en geluk. Mijn doel is dan ook een omgeving te creëren die het gemakkelijker maakt om even tot jezelf te komen. Met een aangename sfeer, een deugddoende massage, subtiele geuren en een bad van meeslepende muziek en mijn rustige persoonlijkheid help ik jou op adem te komen. Soms brengt dit emoties naar boven, andere keren glijd je in een diepe rust of brengt het verlichting in een pijnlijk lichaam. Wat het effect ook maar mag zijn, na een goede massage kan je er weer tegenaan. En dat is een kostbaar iets. 

 

Tot binnenkort, 

Sanne Bostyn

Nog vragen? Aarzel dan niet om contact met me op te nemen.