Massagecursus

Mijn massagelessen zijn bedoeld om een heel functionele massagebasis te geven, eentje die je de vrijheid geeft om thuis zelf mee te gaan experimenteren. We laten ons niet verblinden door eindeloze technieken maar gaan kijken wat een aanraking nu net bijzonder maakt, hoe je daarmee kan spelen, hoe je verschillende gevoelens en sensaties kan opwekken en hoe jij als massagegever vooral niet vastloopt in je eigen hoofd. 

Het ontstaan

Tijdens elke massagecursus die ik volgde lag de focus volledig op het aanleren van technieken. Dat is nuttig maar nadien was er telkens een gemis. Alsof cruciale aspecten vergeten werden.

Na mij te hebben verdiept in verschillende massagetradities, mindfulness, ademwerk, tantra, allerhande intimiteitsmodaliteiten, belichamingspraktijken en uit mijn eigen ervaringen als professioneel massagetherapeut en talloze gesprekken met klanten, collega's en coaches vormden zich geleidelijk aan antwoorden op dat gemis. 

Dat wil ik nu aan jullie meegeven. 

De Cursus

De cursus bestaat uit 5 modules ontworpen om jou dichter bij jezelf te brengen. Om de connectie met anderen te vergroten. Om een verrijking te zijn voor hoe jij aanraakt en aangeraakt wordt. Om eindeloos te kunnen exploreren en je eigen persoonlijkheid te kunnen laten doorschijnen in je massages. Om meer zelfvertrouwen te brengen tijdens het geven en dieper te leren ontspannen.

Module 1: Gewaarzijn, Zelfmassage en Hoofdmassage

In module 1 gaan we de direct de diepte in. Volgens mij is het grootste verschil tussen een goede massage en een fantastische massage hoe aanwezig, gewaar en bewust de gever is. We leren methodes om tot jezelf te komen, om in overgave te kunnen gaan, om je hoofd even leeg te maken. Een goede masseur weet wat hij of zij zelf graag heeft en ook daarin verdiepen we ons. We ronden af met het hoofd, het lichaamsdeel bij uitstek om snel de staat van de ontvanger aan te passen. 

Bij deze module sta jij als gever centraal, iets wat in andere cursussen amper of geen aandacht krijgt.

Module 2: Massageconcepten, Veelvoorkomende Fouten

Vanaf module 2 zien we tijdens iedere sessie een ander massageconcept die je op een andere manier gaan doen kijken naar massage. En met die concepten gaan we ook telkens direct aan de slag. Enkel met deze concepten in het achterhoofd heb je eigenlijk al alles om uitvoerig mee te beginnen experimenteren. Daarnaast bekijken we de meest voorkomende massagefouten zodat jij ze niet gaat maken.

Module 3: Massagetechnieken Bovenlichaam

Hier pakken we het bovenlichaam aan en leren we de meest voorkomende massagetechnieken met telkens mogelijke variaties daarvan. Er komt nog een massageconcept aan bod en tegen het einde van de sessie kan je een gevarieerde, heel persoonlijke rugmassage aanbieden.

Module 4: Massagetechnieken Ledematen

Module 4 gaat verder op module 3, de focus deze keer vooral op de ledematen. We gaan met nog een massageconcept aan de slag en we verbinden steeds meer alle concepten en technieken die we gezien hebben om zo een steviger web aan opties te creëren.

Module 5: Zelfexpressie, Sfeer, Emotionele Impact

We ronden het lichaam af met de delen die we nog niet gezien hebben. Mijn belangrijkste concept komt hier aan bod en daarnaast bespreken we alles dat nuttig is om de setting van de massage zo aangenaam mogelijk te maken. 

Praktisch

  • Er is geen voorkennis van massage nodig.
  • Het tijdstip van de lessen wordt in overleg afgesproken.
  • Je krijgt een werkboek waar je alle behandelde informatie steeds kan nalezen.
  • Jullie krijgen toegang tot mijn Spotify playlist die ik zelf in mijn praktijk gebruik.
  • In tegenstelling tot veel andere cursussen wordt hier niet op een massagetafel geoefend maar op een dikke mat op de grond. De meeste mensen hebben thuis geen massagetafel en als ze masseren is dat vaak op bed. Hebben jullie toch een massagetafel en verkiezen jullie dit, laat het zeker weten.
  • Elke module bestaat uit 2,5 uur persoonlijke begeleiding van een professional in het vak. 
  • De cursus heeft geen seksuele of erotische inhoud, dus niet alleen koppels maar ook vrienden of familieleden zijn welkom. 
  • Ben je op je eentje en zou je toch graag les volgen stuur dan zeker een mailtje, zo zoeken we samen naar een oplossing. 
  • Een enkele module kost €175, de bundelprijs voor alle 5 modules is €750. Een beknopte cursus voor mensen met voorgaande ervaring is mogelijk op aanvraag. 
  • Course also possible in English.