Massages

Ontspanningsmassage

Kom even op adem met een ontspannende oliemassage, waarbij lichaam en geest tot rust worden gebracht.

De ontspanningsmassage wordt gegeven met natuurlijke oliën en heeft een positieve invloed op alle lichaamsfuncties. Een aanraking van de huid is een aanraking van lichaam en geest: blokkades, stress en pijn kunnen door aanraking, druk en stimulatie verzacht worden. Een massage brengt je zo dichter bij jezelf.

Laat je hele lichaam diep tot rust komen met deze bijna meditatieve ervaring. 

45' - 60' - 75' - 90'

Rug-, schouder- & nekmassage

De schouders en de nek zijn voor velen de plaatsen waar stress zich ophoopt en die voor aanhoudende klachten zorgen. Dit is vaak te wijten aan een slechte houding die voortkomt uit ons in het algemeen zittende levensstijl en het veelvuldig gebruik van gsm en computers. Dat langdurig zitten creëert voor veel mensen ook rugklachten, vaak in de onderrug.

Deze massage focust op deze probleemzones en via een combinatie van Zweedse en Thaise massagetechnieken worden ze tot ontspanning gebracht.

45' - 60'

Thaise Yogamassage

Nuad Bo-Rarn is de traditionele massage gegeven in het noorden van Thailand. Bij deze massage wordt het lichaam gemobiliseerd en in allerlei stretchposities gebracht. Het wordt daarom ook vaak “Yoga for lazy and busy people” genoemd. De massage is extra geschikt om verlichting te brengen bij gespannen spieren en aanhoudende fysieke pijn, en is ideaal om het energiepeil te verhogen.

Let op: bij Thaise massage blijven de kleren aan. Draag daarom gemakkelijke en loszittende kledij. (Geen jeans, rokjes of kleedjes, hemd, etc.)

60' - 75' - 90'

Deep Tissue Massage

Door aanhoudende stress, blessures of trauma kunnen spieren constant in spanning staan. Dat zorgt voor chronische spierpijn wat vaak doorweegt op het algemene welzijn. Bij een deep tissue massage wordt het lichaam - via drukpunten en intense wrijving - aangepakt om die aanhoudende spanning gaandeweg los te maken. Dit kan een fysiek pijnlijk proces zijn waarbij soms ook emoties losgemaakt worden en dieperliggende problemen bloot komen te liggen. 

Belangrijk: Dit is een therapeutische massage. Wil je gewoon een stevige massage boek dan gerust de ontspanningsmassage of de rug-, schouder- en nekmassage. 

60'

Sportmassage

Een sporter verlangt veel van zijn of haar lichaam en dat vraagt ook de nodige bijkomende zorg. Sportmassages helpen met het verbeteren van prestaties, voorkomen blessures en helpen bij het herstel na intense sportactiviteiten. Bij deze massage wordt er langer ingewerkt op specifieke zones om zo optimale ontspanning teweeg te brengen. 

Bij een sportmassage heeft u de keuze om enkel de benen onder handen te laten nemen. Als u voor een langere sessie kiest dan worden de rug, schouders en nek ook aangepakt. 

45’ - 60’

Let op: het is enkel mogelijk contant, via de payconiq-app of via overschrijving te betalen.

Boek nu!

Massagecursus

Tijdens elke massagecursus die ik volgde lag de focus volledig op technieken aanleren. Uiteraard nodig en nuttig maar telkens voelde het alsof belangrijke aspecten vergeten werden. Die tekortkomingen werd versterkt door talloze gesprekken met anderen over hoe zij masseren, en nog interessanter waarom zij vaak niet graag masseren.  

- Ik denk dat het niet goed is

- Ik weet niet wat gedaan

- Ik word het snel beu

- Het is lastig

Met mijn massagecursus wil ik die problemen verhelpen. Wil ik een heel functionele basis meegeven die exploreren aanmoedigd, die koppels dichter bij elkaar kunnen brengen, die als een verrijking kan dienen voor hoe mensen elkaar aanraken, om meer zelfvertrouwen te krijgen. 

 

De cursus bestaat uit 5 modules:

Module 1: Gewaarzijn, Zelfmassage en Hoofdmassage

In module 1 gaan we de direct de diepte in. Volgens mij is het grootste verschil tussen een goede massage en een fantastische massage hoe aanwezig, gewaar en bewust de gever is. We leren methodes om tot jezelf te komen, om in overgave te kunnen gaan, om je hoofd even leeg te maken. Een goede masseur weet wat hij of zij zelf graag heeft en ook daarin verdiepen we ons. We ronden af met het hoofd, het lichaamsdeel bij uitstek om snel de staat van de ontvanger aan te passen. 

Bij deze module sta jij als gever centraal, iets wat in andere cursussen amper of geen aandacht krijgt.

Module 2: Massageconcepten, Veelvoorkomende Fouten

Vanaf module 2 zien we tijdens iedere sessie een ander massageconcept die je op een andere manier gaan doen kijken naar massage. En met die concepten gaan we ook telkens direct aan de slag. Enkel met deze concepten in het achterhoofd heb je eigenlijk al alles om uitvoerig mee te beginnen experimenteren. Daarnaast bekijken we de meest voorkomende massagefouten zodat jij ze niet gaat maken.

Module 3: Massagetechnieken Bovenlichaam

Hier pakken we het bovenlichaam aan en leren we de meest voorkomende massagetechnieken met telkens mogelijke variaties daarvan. Er komt nog een massageconcept aan bod en tegen het einde van de sessie kan je een gevarieerde, heel persoonlijke rugmassage aanbieden.

Module 4: Massagetechnieken Ledematen

Module 4 gaat verder op module 3, de focus deze keer vooral op de ledematen. We gaan met nog een massageconcept aan de slag en we verbinden steeds meer alle concepten en technieken die we gezien hebben om zo een steviger web aan opties te creëren.

Module 5: Zelfexpressie, Sfeer, Emotionele Impact

We ronden het lichaam af met de delen die we nog niet gezien hebben. Mijn belangrijkste concept komt hier aan bod en daarnaast bespreken we alles dat nuttig is om de setting van de massage zo aangenaam mogelijk te maken. 

Praktisch

  • Elke module bestaat uit 2,5 uur persoonlijke begeleiding. 
  • De prijs voor alle 5 modules is €495. Een beknopte cursus voor mensen met voorgaande ervaring is mogelijk op aanvraag. 
  • De cursus heeft geen seksuele of erotische inhoud, dus niet alleen koppels maar ook vrienden of familieleden zijn welkom. Ben je op je eentje en zou je toch graag les volgen stuur dan zeker een mailtje, zo zoeken we samen naar een oplossing. 
  • Lessen kunnen doorgaan op woensdag, donderdag en vrijdag afhankelijk van mijn beschikbaarheid. 
  • Je krijgt een werkboek waar je alle behandelde informatie steeds kan nalezen.
  • Jullie krijgen toegang tot mijn Spotify playlist die ik zelf in mijn praktijk gebruik.
  • Een flesje massageolie krijgen jullie ook mee.